Навигация
Your Cart
 НОВИЯТ ВНОС НА СКИ ЕКИПИРОВКА 2024 Е НАЛИЦЕ! ПОВЕЧЕ ИНФО НА 0886902340

Сервиз

Повече от 98 % от  сноубордите и ските втора ръка са сервизирани от една  висококачествена автоматизирана машина на австрийската марка WINTERSTEIGER, която е водеща в областта,още преди да бъдат внесени в България.Напълно без човешка намеса,управлявана от компютър,еднократно тя извършва операциите:запълване на дълбоки драскотини,шлайфане,"структура" и полиране на кантовете.Без съмнение, след такъв сервиз ,вскички ски  и сноуборди са с качеството на нови и скиорите и сноубордистите-начинаещи и напреднали- са готови да се насладят от карането по белите писти.Вижте как функционира такава машина в представения клип:

 

Настройка на автоматите

Правилната настройка на пружините автоматите е от изключително значение, тъй като това ще Ви предпази от бъдещи травми. Също така  е МНОГО важно центъра на ските да съвпадне с центъра на обувките, за да карате ски оптимално и да изграждате правилна скиорска стойка, без вредни двигателни навици.

През последните години ски автоматите бяха усъвършенствани, като се направиха мулти регулируеми, благодарение на независимото преместване на предния и задния автомат, или на системи, които позволяват едновременно преместване и на двата автомата. По този начин биха паснали всякакви размери обувки, а и най-важното-центъра на ските ще съвпадне с центъра на обувките за най-оптимално каране. В следващите указания ще Ви представим повече от нашите системи на ски автомати в случай, че сте си закупили ски(със или без обувки) от нас и искате да ги настроите правилно, и как да избегнете грешно настройване и да пропуснете важните за това неща:

1. От една от страните на петата (ляво или дясно) на ски обувката е написана дължината и в мм( вижте по-долу снимка 1). Ако липсва такава, просто измерете с метър дължината.

2. Някои автомати са с независимо регулиране на преден и заден автомат. Това означава, че има скала в милиметри на предния и заден автомат и трябва да я напаснем ръчно спрямо дължината на ски обувката. Едни типове автомати се регулират посредством повдигане на палец( виж по-долу снимки 2,3,4,5 и 6) и плъзгане на автомата, като се поставя на положение по скалата, съответстващо на дължината на ски обувката Ви. След това може да поставите ски обувката в предния автомат и чрез повдигане (отстопоряване) на палеца на задния автомат(обикновено се намира отстрани или отзад) придвижвате задния автомат докато обувката съвпадне правилно в гнездото(трябва да легне плътно до края на палеца на автомата, виж по-долу снимка 12). Следва да закопчаете и да видите дали сте уплътнили добре обувката

3. Други автомати с независимо регулиране на преден и заден автомат имат система с общо отстопоряване на двата автомат посредством винт в средата( виж по-долу снимка 7) или лостче( виж по-долу снимка 8). След отстопоряване регулирате по подобен начин от по-горното указание "2" първо предния автомат, като съобразявате скалата с дължината на ски обувката, след което поставяте обувката в предния автомат и регулирате и задния, докато пасне плътно до края на палеца. Следва да застопорите чрез затягане на винта или затваряне на лостчето.

4. Подобно на предходно изброените варианти има системи на автоматите с независимо регулиране, където автоматите се настройват чрез завиване с отверка, както първо се съобразява предния автомат по скалата спрямо дължината на обувките(виж снимка 9). След което се поставя обувката с в предния автомат и по същия начин регулирате задния, докато обувката пасне плътно до края на палеца на автомата

5. Ако автоматите са със система за едновременно регулиране на преден и заден автомат, то обикновено в средата има лостче( или друго подобно), което се отстопорява и посредством натиск на автоматите един към друг, те се движат и регулират едновременно. Подобен принцип имат някои системи на "Marker" със ски "Nordica" и "Blizzard"(вижте по-долу снимки 10 и 11), където се повдига(отстопорява) лостче и посредством въртене се приближават или раздалечават предния и заден автомат един към друг. При автомати от тези два типа следва да регулирате докато поставяйки обувката в предния автомат, пасне плътно до края на палеца на задния автомат. След това застопорявате ,закопчавате обувката,за да проверите дали сте уплътнили правилно.

Посочените примери са на повечето системи автомати, които ние продаваме. Възможно е да има и други подобни, които не сме показали, но начина на настройка е подобен,а именно ако автоматите са с независим реглаж на преден и заден, то първо трябва да настроим предния според дължината на ски обувката.

Както споменахме вече настройката на пружината отговаря за сигурността на скиора, а именно при падане ските да се откопчаят рано,за да не се получи травма. Също така при добрите скиори автоматите би трябвало да се натегнат повече, за да не се откопчават при висока скорост от неравност или други вибрации. Ето и как би трябвало да се регулират пружините:

1.Автоматите имат пружина за натягане с отверка, където скалата е в динове. Обикновено детските ски са с автомати до 5 дина, юношестките до 7, а за възрастни, в зависимост откласа, могат да достигат до 10,12,14,при състезатезателите дори до 16(вижте по-долу снимките 13 и 14 как се натягат автоматите)

2.Ако сте начинаещ до средно напреднал скиор и все още се случва да падате по-често, натегнете предния и задния автомат еднакво с вашето тегло(ако сте 70 кг., натегнете пружините на 7 дина)

3.Ако сте леко напреднал скиор и сте увеличили скоростта,не падате често, възможно е от неравност или друга вибрация автоматите да се откопчаят по време на каране, тогава е добре да завишите натягането с 1-2 дина според вашето тегло(ако тежите 70 кг., натегнете пружините на 8-9 дина)

4.Ако пък сте много напреднал или експерт,карате бързо по пистите и извън пистите, то тогава от опита би трябвало да знаете как да си натягате автоматите, а именно с 2-3 дина над теглото Ви(ако сте 70 кг., натягате автоматите на 9-10 дина) 

НАСТРОЙКАТА НА АВТОМАТИТЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ БЕЗПЛАТНО ЗА ВАС . ЕТО И КАКВА ИНФОРМАЦИЯ НИ Е НЕОБХОДИМА:
1.Ако си поръчвате онлайн само ски(един или повече чифта), в последната стъпка в полето за отбелязване на доставка до офис на " Еконт", отбележете дължината на ски обувките Ви(ако имате такива, вижте по-долу снимка 1),съответстващи на всеки чифт ски(ако имате 2 или повече чифта), килограмите и скиорските умения на скиора, за който са ските.
2.Ако си поръчвате ски с обувки(един или повече чифта), в последната стъпка в полето за отбелязване на доставка до офис на " Еконт"посочете кои ски с кои обувки ще са комплект(ако не се подразбира), килограмите и скиорските умения на скиора, за който са комплектите. Описанието можете да напишете кратко чрез свободен текст,както желаете. Ето и няколко примера за описание от вариант 1 и 2:
-(поръчка само на ски без обувкиски):
Fischer Progressor 165-дължина на обувките 335 мм,скиор 70 кг.,средно напреднал
 
-(поръчка на 2 чифта ски и 2 чифта обувки):
Atomic D2 SL 160 см(783),обувки Dalbello № 40-41(943)-скиор 80 кг.,напреднал
Salomon Enduro 154 cm(589),обувки Atomic № 42-43(732)-скиор 70 кг.,начинаещ
 
Ако поръчвате по телефон, то тогава лесно ще ни дадете необходимата информация
 
снимка 1-дължина на обувките в мм  
снимка 2-отстопоряване чрез палец-автомат Atomic
снимка 3-отстопоряване чрез палец- автомат Tyrolia(Fischer)
снимка 4-отстопоряване чрез палец-автомат Tyrolia(Fischer)
снимка 5-отстопоряване чрез палец-автомати Salomon
снимка 6-отстопоряване чрез палец-автомати Atomic
снимка 7-отстопоряване чрез винт-автомати Atomic Neox
снимка 8-отстопоряване чрез лостче-автомати Atomic Neox
снимка 9-регулиране чрез завиване-автомати Marker(Blizzard)
снимка 10-едновременен реглаж чрез въртене-автомати Marker(Blizzard)
снимка 11-едновременен реглаж чрез въртене-автомати Marker (Nordica)
снимка 12-реглаж на автоматите посредством ски обувка
снимка 13-натягане на пружина на преден автомат
снимка 14-натягане на пружината на заден автомат